Vierdaagse waarschuwt voor eikenprocessierups

Bron © ANP

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Vierdaagselopers moeten uitkijken voor de eikenprocessierups. Gemeenten langs het parcours hebben de jeukrups in de afgelopen maanden zo goed mogelijk bestreden, maar dat betekent niet dat het beestje verdwenen is.

Daarvoor waarschuwt de organisatie van de Vierdaagse, die op 16 juli in Nijmegen van start gaat.

Extreem veel eikenprocessierupsen

De wandelaars lopen elke dag wel door eikenlanen, maar vooral de derde en de vierde wandeldag komen zij veel bosgebied tegen. Er zijn dit jaar extreem veel eikenprocessierupsen. Juist uit het gebied dat de Vierdaagse doorkruist komen honderden klachten.

Huid bedekken

De organisatie raadt aan om benen, armen en hals bedekt te houden, zeker als het droog en winderig weer is. Dan kunnen er veel brandharen rondwaaien. De brandharen zorgen voor jeuk, irritatie aan de ogen en ademhalingsklachten. Wie onderweg veel klachten heeft, kan zich melden bij een van de medische verzorgingsposten.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen