Voetbalclubs krijgen ontheffing voor besproeien grasvelden

In het Heuvelland mogen voetbalclubs hun velden voorlopig besproeien met water uit de Geul en andere beken. Afbeelding: Peter Schols

De voetbalclubs in het Heuvelland hebben van het waterschap Limburg ontheffing gekregen voor het besproeien van hun grasvelden met water uit beken en zijbeken.

Door de aanhoudende droogte staat het gras er op veel sportcomplexen slecht bij. Als de velden niet beregend kunnen worden, moeten de grasvelden straks wellicht voor heel veel geld vernieuwd worden, constateert het waterschap. Daarom mogen ze toch water uit nabijgelegen beken putten. Die ontheffing geldt ‘zolang de situatie buiten het toelaat’, aldus een woordvoerder van het waterschap.

In Gulpen-Wittem krijgen de voetbalclubs Zwart-Wit ‘19 uit Eys, VV Partij en SV Geuldal uit Wijlre geld van de gemeente voor de aanschaf van verplaatsbare beregeningsinstallaties. Met de ontheffing van het waterschap mogen ze in Partij en Wijlre dus ook water uit de Geul pompen. In Eys wordt de installatie aangesloten op de waterleiding.

Door René Willems

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Gulpen-Wittem