Video: Investeerder Garcia de la Vega wil Roda JC rustig opbouwen

Investeerder Mauricio Garcia de la Vega is van plan Roda JC langzaam weer naar de top te brengen. „Een muur bouw je steen voor steen.”

In zijn eerste interview sinds zijn entree in Kerkrade liet Garcia de la Vega duidelijk blijken niet overhaast te werk willen gaan. Geen Champions League-ambitie, waarover zijn collega-investeerder Aleksei Korotaev ooit eens repte. „Ik wil een muur bouwen, maar dat gaat steen voor steen”, vatte de Mexicaan zijn plannen kort samen.

De doelstelling voor komend seizoen is financieel break-even draaien. Op sportief gebied moeten de play-offs worden gehaald. „Dan is alles mogelijk”, meent Garcia de la Vega.

Lees ook: Roda-investeerder Mauricio Garcia de la Vega: ‘Steen voor steen bouwen’

Belangen

Voordat de zakenman daadwerkelijk aandeelhouder van Roda JC kan worden moet hij eerst zijn belangen in de Spaanse club Real Murcia van de hand doen. Belangen hebben in twee clubs tegelijk is immers niet toegestaan in Nederland. „Er zijn meerdere partijen geïnteresseerd om mijn belangen in Murcia over te kopen. Maak je geen zorgen, ik zal zorgen dat ik voldoe aan alle eisen die de KNVB stelt.”

Door Jimmy Leenders

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen