Gevonden lichaam is van vermiste vrouw (18) uit Epe, geen misdrijf maar val van fiets

Bron © AD

Afbeelding: AD

Het lichaam dat gistermiddag werd gevonden in het buitengebied van Oene is van de vermiste Loes uit Epe. Dat heeft de politie rond middernacht bevestigd. Een misdrijf wordt uitgesloten: de 18-jarige vrouw kwam om het leven door een ‘noodlottig ongeval’. Het onderzoek is afgesloten.

Gevonden lichaam is van vermiste vrouw (18) uit Epe, geen misdrijf maar val van fiets
Bloemen op de plek waar Loes overleed. Foto: Stefan Keukenkamp

Bij het ongeval was niemand anders betrokken. Loes verloor de macht over het stuur, kwam ten val, verloor haar bewustzijn en overleed in het water. Haar elektrische fiets lag naast haar. Op het moment van de val fietste ze alleen. Ze was wel niet lang daarvoor nog gezien.

Lees ook: Politie: Lichaam gevonden tijdens zoektocht naar vermiste Loes (18)

Het lichaam werd zondagmiddag gevonden bij de Middendijk in het gebied ten zuiden van het Gelderse dorp Oene. De weg was tot in de avond afgezet. Bij het lint verzamelden zich mensen, sommigen in tranen. Ook de vader van Loes was zondag al op de vindplaats geweest en werd opgevangen door agenten.

Bloemen

Gevonden lichaam is van vermiste vrouw (18) uit Epe, geen misdrijf maar val van fiets
Omstanders bij de afzetting bij de Middendijk tijdens de zoektocht naar het vermiste meisje Loes uit Epe. Tijdens de zoekactie is een lichaam gevonden bij de Vloeddijk. Foto: ANP/Rob Voss

Enkele omwonenden legden vanmorgen de eerste bloemen op de plek van het ongeval. ,,Zelf heb ik ook geholpen met zoeken,” zegt een man uit de buurt. ,,Je doet wat je kan. Het is zo triest dat het op deze manier is geëindigd.” Ook burgemeester Jacqueline Koops van Heerde betuigt haar medeleven. Dat doet zij in een tweet: ‘Ons medeleven gaat uit naar alle betrokkenen. Heel veel sterkte toegewenst om dit te verwerken.’ Op de voormalige school van Loes, de Noordgouw in Heerde, is maandag aandacht besteed aan het drama. Loes deed daar de havo tot ze overstapte naar het mbo.

Het onderzoek op de plek waar het lichaam is gevonden, werd in de loop van zondagavond afgerond. Lange tijd kon de politie nog niet zeggen of het inderdaad om de vermiste vrouw ging. Wel werd eerder bekend dat het om het lichaam van een jonge vrouw ging. De mensen die vlak in de buurt van de vindplaats wonen, mochten eerder zondagavond weer naar huis.

De 18-jarige Loes uit Epe kwam na een feestje in de nacht van vrijdag op zaterdag niet thuis. Daarna ging een grote zoektocht van start.

Feestje

De tiener had vrijdagavond een feestje van vrienden in Oene, vertelde haar vader zondag. Rond 04.00 uur zou ze daar in haar eentje zijn vertrokken op een elektrische fiets richting Vaassen. De politie meldde dat ze voor het laatst was gezien in de buurt van de Deventerweg en de Vloeddijk in Oene.

De plek waar ze uiteindelijk blijkt te zijn gevonden, roept nog wel wat vraagtekens op omdat die niet op de meest logische route tussen Oene en Vaassen ligt. Toch is de route volgens mensen die in het gebied wonen ook weer niet heel ongebruikelijk.

Omdat Loes zaterdagmiddag niet op haar werk verscheen, gingen alle alarmbellen rinkelen. Politiewoordvoerder Marèl van Steenbergen sprak van een ‘urgente vermissing’. ,,Dat komt doordat dit niet binnen het patroon van haar gedrag past.’’

Door Victor Schildkamp