Video: Miljonair Benoit Wesly vastgebonden bij woningoverval

De man die zondagnacht in Maastricht slachtoffer werd van een woningoverval is Benoit Wesly. De Maastrichtse zakenman werd vastgebonden en raakte lichtgewond.

Wesly (73) werd in zijn woning aan de Gaspeldoorn in de wijk Scharn vastgebonden. Hij wist zichzelf na enkele uren te bevrijden. Rond kwart voor vijf alarmeerde hij de politie. Wesly werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht maar is inmiddels weer thuis.

Het onderzoek naar de overval is in volle gang. De politie kan nu nog niet zeggen of het om één dader gaat. Bij de woning is zichtbaar dat de toegangsdeur naast de garage is geforceerd. Die deur valt buiten het beeld van de beveiligingscamera die bij de voordeur hangt.

Video: Miljonair Benoit Wesly vastgebonden bij woningoverval
De woning van Wesly. Foto: De Limburger

Bedreigd

Wesly is behalve zakenman ook voorzitter van de Joodse gemeenschap in Limburg. Hij is in 2017 met de dood bedreigd via een Facebookbericht. „Die moet onverdoofd geslacht worden… wil ik wel doen”, luidde de bedreiging. Wesly heeft aangifte gedaan van de bedreiging en de schrijver is uiteindelijk veroordeeld tot een taakstraf van dertig uur.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was Wesly kandidaat voor de VVD. Maar dat politieke avontuur leidde tot een mislukking, Wesly is niet in de Maastrichtse gemeenteraad gekomen.

Door onze verslaggevers

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen