Veel schade na plofkraak bij bank in Landgraaf, winkelcentrum deels gesloten

Bij winkelcentrum Op de Kamp in Landgraaf is dinsdagochtend een plofkraak gepleegd. Het is onbekend of er iets is buit gemaakt.

De pinautomaat van ABN AMRO bevindt zich op het binnenplein van het winkelcentrum. De mogelijke daders zijn in een donkerkleurige personenauto gevlucht, laat de politie weten.

Lees ook: Enorme explosie en veel schade door plofkraak in Aken

Gesloten

Door de plofkraak kunnen niet alle winkels in Op de Kamp open. Zo blijft bakkerij Voncken voorlopig op last van de politie en de brandweer gesloten. Het binnenplein van het winkelcentrum is vooralsnog afgesloten. Dat betekent dat het gemeentehuis van Landgraaf niet via de hoofdingang betreden kan worden. Van de buitenkant is het wel toegankelijk.

Rond de klok van vijf uur werd Landgraaf opgeschrikt door een flinke knal, die tot in de verre omgeving te horen was. Door de drukgolf van de ontploffing zijn de ruiten van een naastgelegen restaurant en een raam van het nabijgelegen gemeentehuis van Landgraaf gesneuveld.

Door Frank Benneker

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Landgraaf