Deel explosief nog in pinautomaat na plofkraak: winkelcentrum ontruimd

Afbeelding: Luc Lodder

Een deel van het explosief waarmee dinsdagmorgen de plofkraak in winkelcentrum Op de Kamp in Landgraaf is gepleegd, bleek nog in de pinautomaat te zitten. Uit voorzorg werd daarom het hele winkelcentrum tijdelijk gesloten.

Voor de veiligheid van omwonenden en medewerkers van winkels en het gemeentekantoor zijn alle panden die grenzen aan de binnenzijde van het Raadhuisplein ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het explosief omstreeks twaalf uur verwijderd en zal deze in de Sigrano-groeve in Heerlen tot ontploffing brengen.

Lees ook:Plofkraak bij winkelcentrum Op de Kamp in Landgraaf

Video: Track’88

Robot

Bewoners en medewerkers zijn in het gemeenschapshuis de Brandpoort opgevangen. Burgemeester Raymond Vlecken reageert geschokt op de plofkraak. Omwonenden worden door personeel van het gemeentehuis opgevangen, laat hij op Twitter weten. Volgens de politie zijn ze opgevangen in een naburig gemeenschapshuis.

Door Frank Benneker

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen