Roda met testspits hard onderuit tegen Alemannia Aachen

Afbeelding: Orange Pictures/Frank Kerbusch

Roda JC heeft in de tweede wedstrijd van de voorbereiding een ruime nederlaag geleden tegen Alemannia Aachen. Op het kurkdroge veld van amateurclub Rood Groen LVC’01 in Vaals werd het 4-1 voor de ploeg uit de Regionalliga West.

De fysiek sterke Duitsers hadden het grootste deel van de wedstrijd het overwicht. Het enige doelpunt voor Roda werd vlak voor tijd gemaakt door testspeler Fadel Gobitaka.

Prtajin

Net als Gobitaka kwam ook een aantal andere testspelers weer in actie. Middenvelder George Glendon en rechtsback Timothy Durwael speelden een deel mee, linksback Juan Alonso bleef wegens lichte klachten aan de kant.

In de tweede helft maakte ook nog een nieuwe proefspeler zijn opwachting. Het gaat om Ivan Prtajin, een 23-jarige spits uit Kroatië die afgelopen seizoen uitkwam voor de beloften van Hajduk Split. “Die gaan we de komende week bekijken. Een type targetman”, wist trainer Jean-Paul de Jong te melden.

Klaasen

Roda’s nieuwe middenvelder Robert Klaasen kwam nog niet in actie. De middenvelder trainde pas één keer mee en moet eerst wat ritme opdoen, aldus De Jong. Ook Nicky Souren, Radomir Novakovic en Richard Jensen waren nog niet fit genoeg om te spelen.

Door Jimmy Leenders

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen