Sloop poortgebouw in Maastrichtse wijk Pottenberg

Het poortgebouw in Pottenberg (Maastricht) wordt gesloopt. Afbeelding: Rob Oostwegel

Corporatie Woonpunt gaat het kenmerkende poortgebouw in de Maastrichtse wijk Pottenberg slopen. In 2021 komt er vervangende nieuwbouw, maar de winkels keren niet terug.

Over de sloop van het verouderde poortgebouw wordt al tien jaar gesproken. Nu is het definitief: de 52 appartementen en 14 winkels gaan in 2021 tegen de vlakte. De bewoners van het poortgebouw kunnen verhuizen naar seniorenappartementen aan de Hermelijn- en Tiecelijnstraat.

Op de plek van het poortgebouw komen 50 levensloopbestendige sociale woningen met lift. Een aantal ‘visuele kenmerken’ van het markante gebouw moeten in het nieuwe ontwerp terugkeren.

Volgens de détailhandelsvisie van de gemeente Maastricht mogen de winkels niet herbouwd worden. Woonpunt gaat met de winkeliers overleggen over alternatieven. Dat geldt ook voor een paar maatschappelijke instellingen als de Fietsbank.

Ook de mammoetflat in Pottenberg (44 appartementen) heeft zijn langste tijd gehad. Die sloopt Woonpunt in 2023 ten faveure van nieuwe woningen.

Door Joos Philippens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maastricht