Moordzaak Sjef Klee: deel vuurwapen en munitie aangetroffen in vijver

Afbeelding: Arnaud Nilwik

Tijdens de zoekactie van de politie in een vijver, vorige week in Treebeek, zijn onderdelen van een vuurwapen en munitie aangetroffen.

De vijver werd doorzocht omdat er mogelijk bewijsmateriaal was terug te vinden dat verder zou helpen in het onderzoek naar de gewelddadige dood van Sjef Klee uit Heerlen.

Het lichaam van de 26-jarige Klee werd op zondag 10 september 1995 gevonden op het voormalig mijnbouwterrein aan de Wenckebachstraat in het Brunssumse Treebeek. Hij bleek te zijn doodgeschoten. Ondanks uitgebreid onderzoek is zijn dood nooit opgehelderd

Het is nog niet duidelijk of de gevonden voorwerpen in de vijver aan de Emmaweg in Treebeek verband hebben met de moordzaak. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Zoekactie Sjef Klee. Video: Track’88

Lees ook: Nieuwe aanknopingspunten in cold case Sjef Klee na politieonderzoek op vijver

De aangetroffen voorwerpen zijn inmiddels veiliggesteld en zullen door technische medewerkers nader worden onderzocht. In het laboratorium wordt bekeken welke sporen er nog kunnen worden veiliggesteld.

Lees ook: Politie zoekt op vijver naar bewijsmateriaal voor moord Sjef Klee

Rechercheurs zullen onderzoeken wat er in de afgelopen jaren sinds september 1995 uit de betreffende vijver is opgevist door (magneet)vissers. Alle meldingen die bij de politie en gemeente bekend zijn worden onderzocht om duidelijk in beeld te krijgen welke zaken er allemaal boven water zijn gehaald.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Brunssum
  1. De artikels worden geladen...