Inner Wheel Roermond ondersteunt onderzoek naar hersentumoren met cheque

De fundraisingcommissie van Inner Wheel Roermond biedt de cheque aan. Afbeelding: Inner Wheel Roermond

De fundraisingcommissie van Inner Wheel Roermond heeft een cheque ter waarde van 6750 euro overhandigd aan een vertegenwoordiger van de stichting STOPhersentumoren.nl. Het geld zal worden ingezet voor onderzoek in het laboratorium radiotherapie onder leiding van Professor dr. Marc Vooijs, in het Maastricht Universitair Medisch centrum.

Het bedrag is het afgelopen jaar bijeengebracht middels diverse activiteiten. Een van de grotere acties was de organisatie van een benefietavond in kasteel de Keverberg in Kessel in het thema fashion, food en fun. Verder werd er geld opgehaald met de jaarlijkse bridgedrive, Icook4you, boswandelingen en een pizza en proseccomiddag.

Ieder jaar krijgen tussen de duizend en vijftienhonderd mensen een kwaadaardige hersentumor. Dat zijn er vier per dag. Een hersentumor is de tweede vorm (40 procent) van kanker onder kinderen tot twaalf jaar en jongvolwassenen. De overlevingskansen zijn erg klein.

Stichting STOPhersentumoren.nl heeft als doel het versneld dichterbij halen van genezende behandelingen voor patiënten met kwaadaardige hersentumoren. Professor dr. S. Leenstra, hoogleraar bij het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam: “Het is van het grootste belang dat er meer toegepast wetenschappelijk onderzoek komt naar de genezing van kwaadaardige hersentumoren. De lijdensdruk voor patiënt en familie is door de ernst van deze kankersoort zeer hoog.” Voor Inner Wheel Roermond reden om geld in te zamelen voor de stichting STOPhersentumoren.nl.

Door Rob van Deurzen
Roermond