Bergen wil meer beleving rond zwemplas Seurenheide

Afbeelding: Getty Images

De gemeente Bergen wil meer reuring in en rond de zwemplas Seurenheide in Well. Met een inspiratieboek hoopt de gemeente ondernemers te kunnen enthousiasmeren tot nieuwe initiatieven rond het „verborgen stukje oase”.

De zwemplas die in de jaren zestig ontstond door het afgraven van grind en zand kent al jaren een afgesloten dagstrand met een ligweide. Ook liggen er aan de noordzijde van de plas een camperplaats en een manege.

Panoramatrap

In de ogen van de gemeente ligt de plas erg verborgen in het landschap en zou er meer in en rond het water mogen gebeuren. Een eerste stap daartoe is inmiddels gezet met de aanleg van een waterboulevard voor het Maaspark Well. Daarvoor wordt tussen het Leukermeer en zwembad Seurenheide ook een panoramatrap aangelegd.

Inspiratieboek

De gemeente hoopt de komende maanden nieuwe stappen te kunnen zetten. In september wil ze daarom een inspiratieboek presenteren. Daarin staan diverse mogelijkheden voor actieve en sportieve dagrecreatie en het versterken van het landschap in het gebied. Doel is ondernemers te inspireren en enthousiasmeren. Ook is er in het boek aandacht voor parkeren en ontsluiting van het gebied.

Samenwerken

De gemeente benadrukt dat de initiatieven wel kleinschalig moeten zijn. „In de omgeving van de zwemplas zien we graag een landschap dat bestaat uit beboste en open percelen met her en der lokale bebouwing”, schrijft ze in een nieuwsbrief. Bestaande en lopende initiatieven, zoals het dagstrand, hoeven niet voor de gemeentelijke toekomstvisie te wijken. Bergen zegt juist samen te willen werken met ondernemers, agrariërs en bewoners in de omgeving.

Door Eric Seuren

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Bergen
  1. De artikels worden geladen...