Stille tocht voor neergestoken Kerkraadse Reagan (42)

Op de plek waar Reagan het leven liet hebben familie, vrienden en bekenden een eerbetoon gebracht. Afbeelding: Peter Trompetter

Vrienden en familie van de vorige week in Kerkrade neergestoken Reagan (42) houden maandag 29 juli een stille tocht.

Start en einde van de tocht zijn bij de woning van het slachtoffer in de Erensteinerstraat. Volgens een woordvoerder van de gemeente Kerkrade begint de tocht om 20 uur. „Over de route die wordt gelopen, kunnen we nog niets kwijt.”

Lees ook: Verdriet, vragen en boosheid bij familie Reagan: ‘Was ik maar vaker langsgekomen’

Reagan werd woensdag 10 juli aan de achterzijde van haar woning met messteken om het leven gebracht. Enkele getuigen van de aanval achtervolgden een verdachte en konden de politie van een goed signalement voorzien.

Die hield daarop een klopjacht en wist een 52-jarige man aan te houden. Dat gebeurde in de Heerlense wijk Molenberg. Het zou gaan om de ex-vriend van het slachtoffer. Volgens bekenden van het slachtoffer zou hij een breuk met Reagan niet hebben verwerkt. Er zou zelfs sprake zijn van een straatverbod.

Lees ook: ‘Verdachte dodelijke steekpartij Kerkrade doodde eerder een man in 1994’

De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit in beperking. Volgens een woordvoerder van de rechtbank wordt woensdag bekend of de verdachte langer wordt vastgehouden. Hij mag behalve met zijn advocaat geen enkel contact met de buitenwereld hebben. De verdachte heeft een strafblad waarop doodslag, poging tot moord en poging tot doodslag staan. Dat bleek uit onderzoek door De Limburger.

Reagan wordt zaterdag in Amsterdam begraven.

Door Stefan Gillissen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen