Video: Vrouw komt om bij ernstig ongeluk met vrachtwagen op A73

Bij het zware ongeval dinsdagavond op de A73 bij Maasbracht, is een vrouw om het leven gekomen. Twee mannen raakten gewond. Een van hen is er ernstig aan toe.

Dat meldt de politie.

Lees ook: Opnieuw zwaar ongeval met vrachtwagen op A73: snelweg afgesloten

Het ongeluk gebeurde even voor half acht op de rijbaan richting het zuiden. Bij de afrit Maasbracht kwamen door onbekende oorzaak een personenauto en een vrachtwagen met elkaar in botsing. De auto met daarin de drie slachtoffers werd van achteren aangereden en kwam daarna in de vangrail terecht. Het voertuig raakte zwaar beschadigd.

Het vrouwelijke slachtoffer overleed ter plaatse. Een andere inzittende werd met zwaar letsel per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. De derde inzittende had lichtere verwondingen en werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en ook een traumahelikopter werd opgeroepen. de snelweg blijft nog enkele uren afgesloten in zuidelijke richting vanwege forensisch onderzoek. Het ingesloten verkeer is inmiddels weggeleid:

Maandagmiddag gebeurde ook al een ernstig ongeval op de A73 waarbij een vrachtwagen betrokken was. De inzittenden van een auto, een gezin met een kind van acht, werden met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De snelweg was urenlang dicht in verband met politieonderzoek en opruimwerkzaamheden.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maasgouw