Limburg Festival vier dagen te gast in Nederweert

Het Limburg Festival strijkt ook neer in Nederweert. Afbeelding: Limburg Festival

Het Limburg Festival is van donderdag 8 tot en met zondag 11 augustus met een groots programma te gast in Nederweert. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Het Limburg Festival is een jaarlijks terugkerend zomerfestival dat plaatsvindt in alle Midden-Limburgse gemeenten. In Nederweert wordt het festival uitgebreid met een danspromenade en zijn er nieuwe locaties.

Theaterboerderij Boeket is het decor voor twee voorstellingen. Donderdag 8 augustus om 19.30 uur is er een optreden van De Wenkbrauwerij met ‘Post’. Een voorstelling over brieven, verhalen en trage communicatie. Bekijk hier een introductiefilmpje. Vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus om 19.30 uur speelt Margje Wittermans ‘Nestgoud’. Een poëtische en muzikale achtbaan over de innerlijke strijd van een actrice die moeder is geworden. Een impressie vind je hier.

Dit jaar pakt het Limburg Festival uit met zes wandelingen vol dans. Vijf acts strijken, op twee achtereenvolgende dagen, neer op verrassende locaties in het centrum van Nederweert en Roermond. Iedere wandeling verbindt bijzondere voorstellingen van bekende en minder bekende talenten uit de danswereld met elkaar. Zaterdag 10 augustus start de Danspromenade bij Restaurant-Café De Kleine Winst om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Zondag 11 augustus om 14.00 uur is er een voorstelling in de openlucht van Opera Compact met ‘I hate opera’ in de Landschapstuin, aan de Nieuwstraat 8 in Nederweert.

Fietsen door het landschap van Midden-Limburg en je onderweg je laten verbazen door bijzonder theater kan tijdens ‘Natuurlijk... Theater!’ Deze theatrale fietstocht vindt in meerdere gemeenten plaats. Zondag 11 augustus in Leudal en Nederweert. Er wordt gestart in Roggel, Heythuysen en Heibloem. Het volledige programma van het Limburg festival is hier te vinden. Reserveer tijdig kaartjes via de ticketservice. De vrije kaartverkoop is gestart.

Door Frank Heythuysen
Nederweert