Beweegcoaches langer aan de slag in Bergen

Afbeelding: Getty Images

De inzet van beweegcoaches zet inwoners van Bergen aan tot blijvend meer bewegen en sporten. Om die reden wil de gemeente het project Bergen Beweegt Natuurlijk zeker tot 2024 doorzetten. De kosten daarvoor worden momenteel op een rij gezet.

De gemeente hoopt met het verlengen van het project nog meer mensen in aanraking te laten komen met sport en spel, maar wil ook meer bruggen slaan met zorg- en welzijnsorganisaties. Zo kan er meer werk gemaakt worden van het vergroten van de zelfredzaamheid van ouderen die zorg nodig hebben. Verder kunnen zij door nauwer contact met huisartsen en consulenten ook sneller en beter geholpen worden.

Scholen

Ook moeten de beweegcoaches meer gaan samenwerken met scholen. Door diverse wisselingen van directeuren bij de basisscholen in Bergen is er geen duidelijke visie op het bewegingsonderwijs. De scholen zeggen daar aan te willen werken. De beweegcoaches zouden daar een bijdrage aan kunnen leveren. Bij oudere jeugd zouden de jeugdcoaches moeten kijken naar de wensen die leven in die groep. De jongeren moeten vervolgens zelf aan de slag om ‘hun initiatief’ op te tuigen.

Sportschool

In het kader van het project Bergen Beweegt Natuurlijk wordt ook bezien hoe verenigingen zichzelf toekomstbestendig kunnen maken. Ook hier kunnen volgens de gemeente Bergen nog stappen gezet worden. Zo wordt er nu nadrukkelijker gekeken naar de toekomst van sportpark De Venhorst in Nieuw Bergen, waar verenigingen meer en beter kunnen gaan samenwerken. Vanuit verenigingen wordt er naar aanleiding van het gemeentelijk beweegproject zelf al gekeken naar een sociale sportschool voor mensen met een beperking.

Door Eric Seuren

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Bergen
  1. De artikels worden geladen...