Noodweer passeert kasteelopera in Limbricht net op tijd

  • De openluchtopera op het kasteeldomein in Limbricht bracht veel publiek op de been.

Het had een haar gescheeld of de allereerste openluchtopera op het domein van kasteel Limbricht was letterlijk in het water gevallen. Maar tot opluchting van alles en iedereen trok het noodweer zaterdagavond net op tijd over.

Ondanks een compleet verregende middagrepetitie, technische noodmaatregelen, een stevige bries en aanvankelijke geluidsproblemen wist het Duitse operagezelschap Opera Classica Europa (OCE) de ruim 800 bezoekers, deels van adellijke komaf, te boeien met een drie uur durende uitvoering van Mozarts Die Zauberflöte. De veelkleurige verlichting van burcht en slotgracht zorgde in de late avonduren voor een sprookjesachtig decor.

Jaarlijkse traditie

Bestuurslid Frank Keysers van de stichting Kasteel Limbricht en kasteelexploitant Igor Stel, die het evenement gezamenlijk op touw hadden gezet, tonen zich al bij al dik tevreden. „Dit smaakt duidelijk naar meer. We gaan hier een jaarlijkse traditie van proberen te maken”, zegt Keysers.

Door Laurens Schellen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Sittard-Geleen