Stookverbod van kracht in Gulpen-Wittem

Het stookverbod moet natuurbrand voorkomen. Afbeelding: Archieffoto De Limburger

In verband met de aanhoudende droogte heeft de gemeente Wittem een stookverbod ingesteld. Dit verbod geldt tot nadere berichtgeving.

Het is al een paar weken warm en droog. De voorspelling is dat het weer de komende weken nog zo blijft. Door die aanhoudende droogte is er risico op natuurbranden. Derhalve heeft de gemeente Gulpen-Wittem een stookverbod ingesteld. Ook voor inwoners in het bezit van een stookontheffing is dit verbod van kracht. Dit verbod geldt tot nadere berichtgeving. Dit verbod geldt ook voor de volgende activiteiten in de openbare ruimte: verlichting door middel van kaarsen, fakkels en dergelijke, sfeervuren zoals terrashaarden, vuurkorven en vuur voor koken, bakken en braden.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Gulpen-Wittem