Wandeling naar de oehoevallei van Sint-Pietersberg

De Oehoevallei op de Sint Pietersberg. Afbeelding: Natuurmonumenten

Natuurmonumenten verzorgt op de eerste vier zaterdagen van augustus excursies naar de oehoevallei. De wandelingen starten bij Chalet D’n Observant aan de Lage Kanaaldijk 115 te Maastricht om 15.30 uur. Aanmelden is verplicht.

Een klein deel van de groeve is inmiddels open voor publiek. De oehoevallei, het achterste gedeelte van de groeve, daarentegen is rustgebied voor dieren en is slechts een paar keer per jaar toegankelijk. De mogelijkheid bestaat dat deelnemers aan de excursie kennis maken de grootste uil van Europa, de oehoe, die in de groeve verblijft. De boswachters van Natuurmonumenten vertellen tijdens de excursie meer over de geschiedenis van het gebied.

Deelnemers moeten een kwartier voor vertrek aanwezig zijn. De kosten bedragen 10 euro voor leden van Natuurmonumenten en 15 euro voor niet-leden (inclusief een drankje na afloop en een parkeermunt). Deelname is uitsluitend mogelijk na online aanmelding via www.natuurmonumenten.nl/agenda of telefonisch via de ledenservice van Natuurmonumenten, tel. 035-6559911.

Door Redactie
Eijsden-Margraten