Lagere ticketprijzen drukken winst Ryanair

Bron © ANP

Afbeelding: EPA

Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft het afgelopen kwartaal een lagere winst behaald vergeleken met een jaar geleden. De onderneming wijt dat aan lagere ticketprijzen en hogere brandstof- en personeelskosten. Volgens topman Michael O’Leary staan de ticketprijzen ook in het lopende kwartaal nog onder druk.

De prijsvechter sleutelde in Duitsland aan de ticketprijzen om concurrerend te blijven, vooral ten opzichte van de recent door Lufthansa overgenomen branchegenoot Air Berlin. Ook in het Verenigd Koninkrijk stond de ticketprijs onder druk omdat Britten minder geld over hebben voor reizen vanwege de aankomende Brexit.

De winst in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar daalde tot 243 miljoen euro, tegen 309 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Ryanair vervoerde wel meer passagiers. Het aantal steeg met 11 procent naar bijna 42 miljoen. De opbrengsten gingen eveneens met 11 procent omhoog, tot meer dan 2,3 miljard euro.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen