Recherche hoort getuigen na plofkraak Venlo

De plofkraak in Venlo Afbeelding: Laurens Eggen

De recherche hoort diverse getuigen in verband met de plofkraak in Venlo. Dat meldt de politie Limburg.

De buurt rond de Keulsepoort werd maandagmorgen omstreeks 3.30 uur ruw opgeschrikt door twee explosies. Het bleek om een plofkraak te gaan bij de pinautomaten van ABN AMRO. Zo’n tachtig woningen moesten worden ontruimd. Het bankgebouw raakte flink beschadigd. Bij het oude postkantoor tegenover de bank, het nieuwe onderkomen van Museum van Bommel van Dam, sneuvelden enkele ruiten aan de voorgevel.

Beeldmateriaal

Verschillende gedupeerden verklaarden na afloop een scooter te hebben zien wegrijden met daarop twee in het zwart geklede mannen. De politie rept van ‘veel getuigen’, inclusief beeldmateriaal. Ze roept andere getuigen op om zich ook te melden.

De daders zijn nog steeds voortvluchtig. De politie kon dinsdag nog niet zeggen of ze iets hebben buitgemaakt en, zo ja, hoeveel. „We zijn nog druk bezig met het onderzoek”, aldus een politiewoordvoerder.

Door Marco van Kampen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen