Breuk tussen Roda en Van Veldhoven definitief

Harm van Veldhoven. © Bas Quaedvlieg

De breuk tussen Roda JC en Harm Van Veldhoven is definitief. Zoals verwacht keert de technisch directeur niet meer terug in Kerkrade. De club heeft zijn vertrek officieel bekendgemaakt.

Roel Wiche

Van Veldhoven meldde zich half juni ziek, direct na de komst van de nieuwe Mexicaanse eigenaar Mauricio de la Vega. De officiële lezing was dat hij overwerkt thuis zat, maar op de achtergrond speelde vooral mee dat de directeur zich op vele fronten gepasseerd voelde. De la Vega drukte meteen een stevige stempel op het beleid, onderhandelde zelf met de nieuwe trainer Jean-Paul de Jong en gaf hij zijn adviseur en data-expert José María Fernández Rubio een functie bij de club. ,,Ik voelde me niet prettig in die rol, had moeite om nog te functioneren”, zei Van Veldhoven onlangs tegen De Limburger. ,,Ik heb nooit het idee gehad dat ze me terug wilden hebben.”

Lees ook: Het was een zeer frustrerend jaar voor Harm van Veldhoven

In een persbericht dat Roda vrijdag heeft gepubliceerd zegt Van Veldhoven dat hij vertrekt omdat er een ‘verschil in visie is met de nieuwe bestuursploeg’. De 56-jarige Belg was sinds medio 2017 in dienst van Roda. Eerder werkte hij van 2009 tot 2012 in Kerkrade, destijds als trainer.

Kijk hieronder naar aflevering 1 van het nieuwe seizoen Komt dat Schot:

Gerelateerde berichten

Ander nieuws