Veel doden en gewonden bij explosie in Caïro

Bron © ANP

Afbeelding: EPA

Negentien mensen zijn om het leven gekomen bij een explosie in een auto in de Egyptische hoofdstad Caïro. Nog eens 30 mensen raakten gewond. Dat heeft het Egyptische ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.

De ontploffing vond plaats in de buurt van het kankerinstituut NCI, midden in Caïro. Het instituut ligt in de buurt van regeringsgebouwen zoals het ministerie van Justitie. Er zijn geen aanwijzingen dat het om een aanslag gaat.

Volgens Egyptische media ontplofte er een zuurstofcilinder in de auto door een botsing met een andere auto’s. Door de explosie ontstond er brand in de auto’s. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat het om een aanslag gaat.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen