Nederweert tikt kinderopvang op de vingers

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Omdat een gastouderopvang in Nederweert niet volledig volgens de regels werkt, is ze door de gemeente op de vingers getikt. Vóór 17 augustus moet alles op orde zijn.

Dat de gastouderopvang niet aan de voorschriften voldeed, bleek tijdens een onaangekondigde controle door de GGD. Daaruit bleek dat er op sommige dagen te veel kinderen werden opgevangen. Dat mogen er maximaal zes zijn, maar vaker waren er zeven of negen kinderen aanwezig bij de opvang.

Verder was een rookmelder niet op de juiste plek opgehangen. Die hing tegen de muur, maar moest aan het plafond hangen. Dat was tijdens een vorige controle in mei ook al zo. De gastouder had echter tegen haar belofte in de rookmelder nog niet verplaatst.

Tevens bleek de gastouder tijdens de controle onvoldoende op de hoogte te zijn van de nieuwe meldcode huiselijk geweld en kinderopvang. Zij was wel begonnen met het lezen daarvan, maar door omstandigheden had ze die nog onvoldoende kunnen bestuderen, verklaarde ze.

De rookmelder zou inmiddels verplaatst zijn en de gastouder heeft met de ouders afspraken gemaakt, zodat er niet meer te veel kinderen opgevangen worden, verklaarde ze.

Door Leon Janssen
Nederweert