Gerichte explosie bij pand Deense belastingdienst: veel schade, geen gewonden

Bron © ad

Flinke schade bij Deense belastingdienst. Afbeelding: AFP

Het kantoor van de Deense belastingdienst bij Kopenhagen is dinsdagavond flink beschadigd door een explosie. De hoofdinspecteur van de politie benadrukt dat het een opzettelijk veroorzaakte explosie is en geen ongeluk door bijvoorbeeld een gaslek.

Op beelden is te zien dat de voorkant van het gebouw forse schade heeft opgelopen. De ramen zijn gesneuveld. Verantwoordelijk minister Morten Bødskov reageerde woest. ,,Dit is niet zomaar een grap”, zei hij tegen Deense media. ,,Dit is een erg, erg gewelddadige explosie.” Hoofdinspecteur Jørgen Bergen Skov benadrukt dat ‘dit geen ongeluk is’.

De politie liet omroep TV2 weten dat gisteravond laat op het moment van de explosie twee mensen binnen waren. Zij bleven ongedeerd. Over de oorzaak van de ontploffing is nog niets bekendgemaakt.

Een omstander die werd geraakt door rondvliegende scherven heeft zich gemeld bij de eerste hulp. Hij kon ter plekke behandeld worden. De politie heeft belangrijke infrastructuur- en overheidsgebouwen (zoals metro’s en gemeentehuizen) gecontroleerd maar niks verdachts gevonden.

Gerichte explosie bij pand Deense belastingdienst: veel schade, geen gewonden
Flinke schade bij de Deense belastingdienst. Foto: AFP
Door Redactie