Tourwinnaar Bernal in Colombia: ‘We blijven koersen voor Bjorg’

Bron © AD

Egan Bernal. Afbeelding: AFP

Egan Bernal werd woensdag in zijn thuisdorp Zipaquira gehuldigd vanwege zijn eindzege in de Tour de France. De 22-jarige Colombiaan dacht echter niet aan feesten: met een minuut stilte en een korte speech herdacht hij zijn maandag omgekomen generatiegenoot Bjorg Lambrecht. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem”, aldus Bernal.

Lambrecht overleed aan de gevolgen van een valpartij in de derde etappe van de Ronde van Polen. Bernal en Lambrecht, beiden 22 jaar, kwamen elkaar vaak tegen in de jeugdcategorieën van het wielrennen. Zo won de Colombiaan twee jaar geleden de Ronde van de Toekomst, vóór de betreurde Belg.

Voorafgaand aan de huldiging, die verder wel doorging, was er een minuut stilte en nam Bernal vervolgens kort het woord: ,,Toen we tegen elkaar reden bij de beloften, zaten we altijd in elkaars buurt. Ik heb het moeilijk met de manier waarop hij gestorven is, in de koers”, aldus een geëmotioneerde Bernal. ,,Zijn overlijden bezorgt me veel verdriet. Ik hoop dat hij nu op een betere plek is. We blijven koersen voor hem.”

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen