Dier van de week: Louisa

Louisa Afbeelding: Dierenbescherming Limburg

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbescherming Limburg er één in het zonnetje. Deze week: Louisa. Een jonge meid wiens kittens net uitgevlogen zijn en die nu graag tijd voor haarzelf wil.

Leukste kenmerk?

Louisa heeft een prachtig vachtje om te zien en is daarnaast ook nog eens heerlijk zacht. Het is dus bepaald geen straf om haar te aaien!

Favoriete bezigheden?

Louisa is pas een jaar oud maar heeft al een nest kittens moeten grootbrengen. Haar kroost heeft allemaal al een baas gevonden en daarom is het na een aantal intense weken van haar kleintjes opvoeden, nu tijd voor Louisa en voor de dingen die zij graag doet. Een van haar favoriete bezigheden is naar buiten gaan om de tuin te verkennen. Daarna komt ze graag fijn tegen je aan liggen.

Is Louisa een sociale kat?

Louisa is een tikkeltje eigenzinnig wat haar heel leuk maakt voor de liefhebber van katten met een eigen willetje. Het ene moment geeft ze kopjes en vraagt ze om knuffels maar net zo snel heeft ze hier genoeg van en wil ze een tik uitdelen. Gelukkig kun je aan haar lichaamstaal goed zien wanneer ze met rust gelaten wil worden.

Wat voor baas zoeken jullie?

Voor deze jonge en speelse meid zoeken we een baas zonder andere huisdieren en zonder jonge kinderen. Van andere katten is ze geen fan en voor jonge kinderen is ze te wispelturig. Ze is echter ook vriendelijk, zoekt contact met haar baas en geeft graag kopjes. Een perfecte kat voor een baas die gezelschap maar niet perse een schootkat zoekt. Ben jij die persoon? Neem dan contact met ons op via limburg@dierenbescherming.nl

Door Saskia Thijssen
Beek