Podcast: Duizenden breakdancers zetten de stad op zijn kop

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Heerlen staat weer op zijn kop. Letterlijk! Duizenden breakdancers uit veertig landen komen er jaarlijks in augustus samen voor het International Breakdance Event (IBE). Met hun headspinns, windmills en salto’s reanimeren ze de stad, zegt mede-organisator Raenys Martis in de podcast van deze week over het dansfenomeen.

IBE duurt dit jaar van 8 tot en met 11 augustus. Het evenement veranderde Heerlen van rollatorcity in sneakercity, zegt ook cultuurredacteur en studiogast Kim Noach, die het IBE van begin af aan heeft gevolgd. En verder: een kijkje achter de schermen bij breakdanceschool HFC Crew in Heerlen.

Door Jos van den Camp

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen