Design Factory Panningen failliet: 48 mensen op straat

Afbeelding: ANP

Meubelbedrijf Design Factory in Panningen is failliet verklaard. Met het bankroet verliezen 48 werknemers hun baan.

Voor het personeel komt het nieuws niet alleen hard aan, maar ook op een vervelend moment: het faillissement is tijdens de bedrijfsvakantie uitgesproken, deze week. Komende maandag praat de directie de medewerkers bij. De salarisbetaling over de huidige loonperiode wordt door het UWV overgenomen.

De onderneming is onderdeel van dezelfde holding als de bekende Panningse meubelfabrikant Heldense en produceert meubilair in het zogeheten hogere segment, designkasten, -tafels en -salontafels.

Waarnemend curator Roy Bongers kan momenteel geen verklaring geven voor het faillissement. „Dit zal nog worden onderzocht.”

Over de positie van de holding en de mogelijke gevolgen van het faillissement van de Design Factory voor deze vennootschap doet Bongers geen uitspraken: „Het is niet aan de curator om daar uitlatingen over te doen.” Door vakantie is de holding niet bereikbaar.

Of er een doorstart van het bedrijf komt, is onduidelijk. Volgens Bongers is er vooralsnog geen interesse getoond in het bedrijf of in een doorstart. Hij sluit niet uit dat er zich komende dagen alsnog iemand zal melden. „Indien op korte termijn reële interesse mocht blijken, zal de mogelijkheid van een doorstart worden onderzocht”, aldus de waarnemend curator.

Door onze verslaggever