Slecht nieuws voor bezoekers Zomerparkfeest: code geel vanwege onweersbuien, regen én hagel

Tijdens het Zomerparkfeest in 2016 stonden bezoekers in de regen te kijken naar diverse optredens. Afbeelding: Laurens Eggen

Haal de poncho’s en regenlaarzen maar uit de kast, want bezoekers van het Zomerparkfeest in Venlo moeten vrijdag rekening houden met slecht weer. Het KNMI heeft voor Limburg code geel afgegeven vanwege stevige onweersbuien met regen én kans op hagel.

Volgens het KNMI zijn vrijdag de eerst komende uren geen waarschuwingen van kracht. Later op de middag en in de avond kunnen er in Limburg enkele stevige onweersbuien voorkomen met daarbij veel regen in korte tijd en kans op hagel. Zelfs lokale wateroverlast is mogelijk. Rond de avond trekken de buien weg.

Meteo Limburg meldt dat het vrijdagmiddag 26 tot 28 graden wordt, maar in de avond kan het afkoelen tot 17 à 18 graden.

Harde wind

Op de derde dag van het Zomerparkfeest blijft het volgens Meteo Limburg overwegend droog. Het kan zaterdag flink gaan waaien met windstoten van 75 kilometer per uur. De temperatuur ligt zo rond de 25 graden.

Zondag blijft het droog en stijgt het kwik tot zo’n 25 graden.

Lees ook: Middag van Sentiment verhuist vanwege buien van park naar tent

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venlo