Leren hardlopen vanaf ‘niveau nul’

De loopscholing wordt voorafgegaan door een warming-up met oefeningen. Afbeelding: De Peelrunners

Lopersgroep De Peelrunners start dinsdag 3 september met een nieuwe beginnersgroep. Dit betekent dat iedereen begint op ‘niveau nul’. Goed om te weten: Er is geen basisconditie vereist en iedereen kan op zijn eigen niveau lopen. De belofte is dat elke beginnende Peelrunner na twaalf weken zo’n vijfentwintig minuten onafgebroken kan hardlopen.

Een training bestaat uit een warming-up met oefeningen, gevolgd door loopscholing en een hardloopgedeelte dat iedere week wordt uitgebreid. De afsluiting bestaat telkens uit een cooling-down. Later instromen kan. Licht gevorderde loperskunnen meetrainen met een van de bestaande niveaugroepen.

De trainingen voor beginnende lopers staan onder begeleiding van ervaren, deskundige en door de Atletiekunie gediplomeerde trainers. Ze vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur. Trainings(start)locatie is De Kastiëlse Baan in Horst. Aanmelden kan bij joopwijnhoven@hotmail.com. Bellen kan ook: 06 4135 6526. Kijk hier voor meer informatie.

Door Henk Schmitz

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Horst aan de Maas