Video: Politie schiet op verdachte van gewapende overval

De politie heeft vrijdag op een man geschoten die was gevlucht na een gewapende overval in Swalmen.

Drie mannen waren in de middag betrokken bij een gewapende overval op een woning aan de Hollestraat. Daarbij werd een 17-jarige bewoonster mishandeld. Zij raakte lichtgewond. De overvallers maakten een onbekend geldbedrag buit.

Het drietal ging er in een witte personenauto vandoor. De overvallers werden kort daarna gesignaleerd door de politie, die de achtervolging inzette. Toen de auto stopte, vluchtten de mannen een maisveld in.

Grote zoekactie

De politie startte in de omgeving van Roermond een grote zoekactie, waarbij onder andere gebruik werd gemaakt van een helikopter en speurhonden. De politie kreeg een van de vluchters in het oog, waarbij een agent een schot in zijn richting loste. De man kon bij het Retailpark worden aangehouden. Volgens de politie is niet duidelijk of de verdachte door de politiekogel is geraakt.

Later op de avond kon de politie een tweede verdachte oppakken. De derde man is nog spoorloos.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Roermond