Mohammed Hamdi in beeld voor directeurspost Roda

© ANP

Mohammed Hamdi is in beeld voor de post van algemeen directeur van Roda JC. De 35-jarige marketingstrateeg staat hoog op de kandidatenlijst in Kerkrade, zo bevestigen goed ingevoerde bronnen, maar is ook in de race voor dezelfde functie bij ADO in zijn woonplaats Den Haag.

Roel Wiche

Vooral de nieuwe Mexicaanse baas van Roda, Mauricio Garcia de la Vega, is gecharmeerd van Hamdi. De Hagenaar zou een belangrijke rol hebben gespeeld bij de eerste contacten tussen De la Vega en de Limburgse eerstedivisionist. Hamdi was in het verleden betrokken bij Roda in zijn rol als topman van Largardère – het voormalige Sportfive – dat de commercie voor de Kerkraadse club voor zijn rekening nam. Daarnaast werkte hij vorig seizoen op de commerciële afdeling van Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten.

Concurrentie

Roda heeft echter stevige concurrentie van ADO, waar Hamdi al enige tijd topkandidaat is voor de directeursfunctie. Complicerende factor is dat er in Den Haag onenigheid is tussen diverse stromingen over de te varen koers. Volgende week is er een aandeelshoudersvergadering waarin ook de kandidatuur van Hamdi besproken wordt. Wellicht neemt Roda tot die tijd in de wachtkamer plaats.

Roda-woordvoerder Pieter Nieuwenhuis wil de kandidatuur van Hamdi bevestigen noch ontkennen. Wel stelt hij dat er ‘meerdere kandidaten’ zijn voor het directeurschap. Eerder zong de naam van Ralf Krewinkel, ex-burgemeester van Heerlen, al rond. De post van algemeen directeur is vacant sinds het vertrek van Harm van Veldhoven, die vond dat hij niet volwaardig kon functioneren na de komst van Garcia de la Vega.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws