Bezoekersaantal Zomerparkfeest stijgt naar hoogtepunt

Afbeelding: Lé Giesen

Het Zomerparkfeest heeft wederom een record verbroken. Zondagavond - tijdens publiekstrekker Lex Uiting- steeg de teller aan het begin van de avond tot ruim 19.000 bezoekers. Daarop besloot de organisatie de poorten te sluiten.

Volgens voorzitter Marc Nelissen is het ‘heel wat jaren geleden’ dat het park nieuwe bezoekers (tijdelijk) moest weigeren vanwege de drukte.

Lees ook: Lex Uiting, cadeautje van het Zomerparkfeest

Capaciteit

„Door de nieuwe indeling hebben we capaciteit voor 20.000 mensen, maar we houden het liever op 19.000.”

Lex Uiting op Zomerparkfeest. Video: De Limburger

Bekijk ook: Video: Venlo zingt Nao ’t Zuuje uit volle borst mee op Zomerparkfeest

Ook donderdag en zaterdag waren de bezoekersaantallen opvallend goed. „Donderdag hadden we een piek van 13.000 mensen en dat is heel veel. Zaterdag zaten we ook bijna tegen de 19.000 bezoekers”, aldus Nelissen.

 Bezoekersaantal Zomerparkfeest stijgt naar hoogtepunt
Foto: Lé Giesen

Hoeveel bezoekers er in totaal op de 43e editie van het Zomerparkfeest zijn geweest, kon Nelissen zondag nog niet zeggen.

Vibe

Ondanks de drukte zijn er geen problemen geweest. „De vibe in Venlo was goed . Hier staat een zeer tevreden voorzitter.”

Lees ook: Tomaatjes, chips en een biertje tijdens de Picknick der Gebroken Harten

De organisatie besloot voorafgaand het festival dat bezoekers niet meer onbeperkt veel eten mochten meenemen tijdens de Picknick der Gebroken Harten. „We hebben mensen gevraagd hun gezond verstand te gebruiken en dat hebben ze gedaan.”

 Bezoekersaantal Zomerparkfeest stijgt naar hoogtepunt
Foto: Lé Giesen

Zomerparkfeest Venlo. Video: De Limburger

Door Judith Janssen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen