Inwoners te gast bij gemeenteraad

De gasten worden ontvangen door twee raadsleden uit Mook en Middelaar. Afbeelding: Jos Gröniger

De raadsleden van Mook en Middelaar willen de inwoners van de gemeente betrekken bij de politiek. Burgers die meer willen weten over de het reilen en zeilen bij raadsvergaderingen kunnen na het zomerreces te gast zijn bij de gemeenteraad. Mook en Middelaar zet het initiatief dat vorig jaar ingevoerd werd voort.

De raadsleden nemen tijdens de maandelijkse vergaderingen vaak besluiten die de inwoners van Mook en Middelaar en hun leefomgeving raken. Als gast van de gemeenteraad kunnen inwoners van de kernen Middelaar, Molenhoek, Mook en Plasmolen ervaren hoe een besluit genomen wordt. De gasten van de gemeenteraad worden voorafgaand aan de vergadering om 18.30 uur door twee (roulerende) raadsleden ontvangen in het raadhuis in Mook. Daar vertellen de gastheren of gastvrouwen over het werk van de gemeenteraad en over de komende vergadering. Ook beantwoorden zij vragen van de gasten. Indien gewenst worden zij voorgesteld aan de burgemeester, de raadsleden, de griffier en de wethouders. De vergadering start om 19.30 uur en wordt om 21.30 uur onderbroken om de gasten van de gemeenteraad in de gelegenheid te stellen kort na te praten met de twee ontvangende raadsleden. De gasten mogen de vergadering verlaten maar kunnen natuurlijk ook blijven tot het einde. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via een e-mail naar tao@mookenmiddelaar.nl.

Door Jos Gröniger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen