Kamerlid Raemakers discussieert over jeugdzorg in Gennep

Kamerlid Rens Raemakers (D66) bezoekt vrijdag de bijeenkomst over jeugdzorg in Gennep. Afbeelding: D66 Gennep

Op uitnodiging van D66 Gennep is Tweede Kamerlid Rens Raemakers vrijdag deelnemer aan een informatie- en discussieavond in de raadszaal van het stadhuis in Gennep. Tijdens deze bijeenkomst staat jeugdzorg centraal.

D66 Gennep nodigt jeugdigen, ouders en pleegouders, schoolleiding, jongerenwerkers (v/m), ervaringsdeskundigen, wijkpolitie, Gennepse raadsleden, raadsleden van buurtgemeenten en belangstellenden over jeugdzorg uit aan de discussie deel te nemen.

Terugkerend aandachtspunt

Jeugdzorg is sinds 2015 een gemeentelijke verantwoordelijkheid voor preventie, ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen, pubers en (pleeg)ouders bij de opgroei-, opvoedings-, psychische en justitiële problemen. De organisatie ervan, de beoordeling van de inspanning ervoor en de financiële bijdrage is in de gemeente Gennep een regelmatig terugkerend aandachtspunt in de Gennepse gemeenteraad.

Rens Raemakers is voor D66 in de Tweede Kamer onder andere woordvoerder voor jeugdzorg, curatieve zorg en kinderopvang. Hij opent de avond met een presentatie waarin aandacht wordt besteed aan vraagstukken die betrekking hebben op jeugdzorg. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Door Jos Gröniger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Bergen