Hulp bij de opvoeding van peuters voor Turkse ouders

Hoe je het beste om kunt gaan met een boze peuter, leggen Songul en Derya uit tijdens de cursus. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Songul Altuntas-Tasdemir en Derya Bozok verzorgen speciaal voor Turkse ouders een cursus over het opvoeden van peuters. Deelnemen aan de vierdelige cursus die plaatsvindt bij Synthese Zuidpilaar aan de Reigerstraat 2 in Venlo is gratis.

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 23 en 30 oktober en 6 en 13 november van 9.30 tot 11.30 uur. Songul en Derya behandelen daarin thema’s zoals: steunen, stimuleren en sturen. Twee- en driejarigen zetten grote stappen in hun ontwikkeling. Deze fase kan voor ouders soms lastig zijn. Wat doe je als je kind niet wil luisteren? Wat doe je als je kind een driftbui heeft? Wat doe je als je kind niet wil eten, drinken of slapen? Hoe ga je op een positieve manier om met deze situaties? Op een interactieve manier biedt de cursus steun aan moeders met peuters in deze fase. Naast uitleg van de trainsters over het vergroten van opvoedingsvaardigheden tijdens de ontwikkeling van peuters, gaan moeders ook zelf aan de slag met de tips en adviezen. Ook kunnen ze hun ervaringen delen met andere moeders. Aanmelden kan tot 9 oktober via www.synthese.nl via het kopje aanbod & inschrijving. Voor meer informatie over de cursus kan er contact opgenomen worden met de trainers: Songul Altuntas-Tasdemir (s.tasdemir@synthese.nl) en Derya Bozok (d.bozok@synthese.nl).

Door Redactie
Horst aan de Maas