Disney-liefhebbers opgelet! Maker Aladdin hint op een tweede deel

Bron © AD

Mena Massoud en Marwan Kenzari in Aladdin. Afbeelding: Walt Disney

Disney-fans kunnen zich alvast gaan verheugen! De hitfilm Aladdin krijgt waarschijnlijk een tweede deel, zo verklapt Dan Lin, een van de makers aan de Amerikaanse nieuwswebsite Insider.

,,Ik kan er nog niet veel over vertellen, maar we weten dat fans graag nog een Aladdin-film willen zien en we denken dat er nog veel verhalen te vertellen zijn”, vertelt hij. De fans kunnen een compleet nieuwe verhaallijn verwachten. ,,Het wordt heel anders dan de eerste film. We gaan niet zomaar weer een remake maken.”

Het eerste deel van de live action-film wist een bedrag van ruim 1 miljard binnen te harken. Een ware hit dus. Het wachten duurt waarschijnlijk niet lang voor de fans: deze maand nog wordt er volgens de maker meer bekend. Al bevestigt hij niet dat dit over de nieuwe Aladdin-film gaat, maar over een nieuwe Disney-productie.

Aladdin vertelt het verhaal van een eenvoudige straatjongen die door toeval een magische lamp in handen krijgt met een geest die hem drie wensen gunt. De jongen wenst een prins te worden, opdat hij het hart kan veroveren van prinses Jasmine. De animatiefilm uit 1993, waarvoor komiek Robin Williams de stem van de Genie insprak, geldt als een van de grote Disney-klassiekers. In de nieuwe versie vertolkt Will Smith de geest; Marwan Kenzari is te zien als grote slechterik Jafar.

Door Julia Lassche

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen