Boeing-kwestie neemt hap uit winst TUI

Afbeelding: ANP

Reisonderneming TUI Group heeft de voorbije maanden fors minder winst gemaakt, vooral omdat het bedrijf geen gebruik mag maken van zijn Boeing 737 MAX-vliegtuigen.

Wereldwijd worden die toestellen om veiligheidsredenen aan de grond gehouden.

TUI sloot het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar af met een winst van 22 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 141 miljoen euro. De impact van het aan de grond moeten houden van de relatief nieuwe en vooral zuinige kisten raamde TUI de voorbije maanden op 144 miljoen euro.

De omzet steeg met bijna 4 procent tot ruim 4,7 miljard euro. TUI zei vooral goed te presteren met zijn hotels en resorts. Ook wist het bedrijf bij zijn touroperatordivisie de kosten laag te houden.

Het aantal boekingen voor de zomervakantie bleef begin augustus iets achter bij een jaar eerder. Daarmee presteerde het bedrijf wel beter dan in de eerste helft van zijn boekjaar. De prijzen lagen in doorsnee 1 procent hoger. De onderneming handhaafde zijn verwachtingen voor het hele boekjaar.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen