Worsteling tussen vluchtende bromfietser en agent: omstanders schieten te hulp

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP XTRA

Omstanders hebben motoragenten dinsdagmiddag op de Markt in Maastricht een handje geholpen bij de arrestatie van een man. De man wilde vluchten bij een controle.

Dat meldt politie Maastricht op Facebook.

Rond de klok van twaalf uur wilde een politieagent een man controleren, omdat hij op een bromfiets zonder kentekenplaat rondreed. De man probeerde te vluchten, maar werd ingehaald door een motoragent. Er ontstond een worsteling voor de volle terrassen op de Markt.

Dank

De agent riep assistentie in van collega’s, maar werd ondertussen geholpen door burgers die getuige waren van het voorval. Ze hielpen de bromfiester in bedwang te houden tot de andere agenten arriveerden. ‘Namens de biker willen wij iedereen danken voor de super hulp bij deze aanhouding’, schrijft de politie op Facebook.

De bromfietser is naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dat hij nog een vonnis open had staan. Volgens de politie zit hij zeker tot en met carnaval 2020 vast.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maastricht