Gratis filmvoorstelling in het Aambos in Heerlen

Het Aambos waar de filmvoorstelling wordt gehouden vormt vaker het decor voor evenementen zoals dit popconcert. Afbeelding: Annemiek Mommers

Filmhuis De Spiegel vertoont op zaterdag 24 augustus vanaf 21.00 uur de film ‘Leto’ in de openlucht. De filmvertoning vindt plaats op groot doek in het Aambos in Heerlen, ingang Molenberglaan. De toegang is gratis. Voorafgaand aan de film is er een optreden van coverband Rectifire.

De film beschrijft de levens van twee rockartiesten in Leningrad: Victor Tsoi en Mike Naumenko. Mike is de charismatische leider van de rockband. Hij vertaalt teksten van Bob Dylan, Lou Reed, T. Rex en David Bowie en bewerkt deze naar de Russische cultuur en de sociale realiteit in Leningrad. Viktor is een jonge muzikant op zoek naar de waardering van Mike. De jaren tachtig sfeer is invoelbaar, ook doordat de film in zwart-wit is opgenomen. Aangeraden wordt om zelf een stoeltje of deken mee te nemen omdat er een beperkt aantal zitplaatsen is. Alleen bij extreem slecht weer zal de voorstelling worden afgelast.

Door Jeroen Janssen
Heerlen