Open (bouw)dag bij rijksmonument Heykeshoeve in Ell

Er wordt hard gewerkt aan het toekomstbestendig maken van rijksmonument Heykeshoeve. Afbeelding: Getty Images

In de periode van januari 2019 tot februari 2020 vindt een restauratie en verduurzaming van rijksmonument Heykeshoeve aan de Baldersstraat 1 in Ell plaats. Op zondag 25 augustus kunnen belangstellenden de bouwvorderingen zien tijdens een open dag van 14.00 tot 17.00 uur.

Ter gelegenheid hiervan verzorgt het Opherme kinderensemble om 15.00 uur een concertje in de paardenstal. Tijdens de open middag kunnen kinderen weer een gratis rondje ponyrijden. Met de restauratie gaat een langgekoesterde wens van Stichting Op Herme in vervulling. De plannen dateren uit 2013. Mede dankzij een monumentensubsidie van de Provincie Limburg en een subsidie uit het Groenfonds van de gemeente Leudal is het de stichting gelukt om de plannen uit te laten voeren. De schuur en bakhuis van de hoeve worden omgebouwd tot multifunctionele ruimte voor het uitvoeren van allerlei vormen van dagbesteding, het verzorgen van workshops en het geven van concerten. In de dienstbodewoning wordt een woonunit voor kamertraining gesitueerd. Zorgaanbieder Heykeshoeve kan hierdoor na de verbouwing de kwaliteit van wonen, zorg, muziek en paardrijden aan kwetsbare kinderen, naar een nog hoger plan tillen. Het buitenshuis zijn, de muziekoptredens een de omgang met de dieren zijn drie belangrijke ingrediënten binnen Heykeshoeve die eraan bijdragen dat kwetsbare kinderen meer zelfvertrouwen krijgen en de ruimte om hun talenten te ontwikkelen. In mei 2020 vindt de officiële opening van de gerestaureerde hoeve plaats.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen