Nieuwe burgemeester Nederweert nodigt burgers uit voor ritje in tuktuk

Birgit Op de Laak wordt maandag als burgemeester van Nederweert geïnstalleerd. Afbeelding: archief Laurens Eggen

Nederweertenaren kunnen met hun nieuwe burgemeester kennismaken op de kermis of tijdens een ritje in een tuktuk. Maandagavond wordt Birgit Op de Laak geïnstalleerd.

Na de installatie van Op de Laak (57), de voormalig wethouder uit Horst die de inmiddels gepensioneerde Henk Evers opvolgt, kunnen inwoners van Nederweert haar ontmoeten op de kermis. Op de Laak zal bij de opening van het kermisterrein op zaterdagmiddag 24 augustus aanwezig zijn maar staat ook mensen te woord voor een ‘smaakvol praatje’ op kermiszondag en -maandag van 16.00 tot 17.00 uur bij de oliebollenkraam.

Wie buiten de kermis om graag met de nieuwe burgemeester kennismaakt, kan zich opgeven voor een rondje door Nederweert in een tuktuk. Voor een ritje van tien minuten, op maandag van 17.00 tot 20.00 uur vanaf het Raadhuisplein, hebben zich al twee mensen aangemeld. Opgeven kan nog tot 20 augustus via bestuurssecretariaat@nederweert.nl.

Prikkelarm

Voor kinderen en volwassenen die moeite hebben met fel licht en harde muziek is de kermis dinsdag 27 augustus prikkelarm. Ook daar zal de nieuwe burgemeester bij aanwezig zijn en kan iedereen die dat wil na de opening om 13.00 uur bij haar aansluiten voor een rondje over de kermis.

De installatie van Op de Laak vindt maandag van 19.30 tot 21.30 uur plaats in de raadzaal van het gemeentehuis waar ze door gouverneur Theo Bovens beëdigd zal worden. Op 3 september zit Op de Laak haar eerste raadsvergadering voor als burgemeester van Nederweert.

Door Pieternel Kellenaers

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Gemeenteberichten