Oud-MVV’er Kuipers vervolgt carrière in Indonesië

Nick Kuipers op archiefbeeld. Afbeelding: Peter Schols

Nick Kuipers heeft een contract getekend bij het Indonesische Persib Bandung. De verdediger uit Maastricht zet zijn handtekening onder een verbintenis van anderhalf jaar. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Danny Ris.

De 26-jarige Kuipers debuteerde in 2010 in het eerste elftal van MVV waar hij uitgroeide tot aanvoerder en publiekslieveling. In de zomer van 2017 vertrok de verdediger naar ADO Den Haag waar hij een contract tekende tot de zomer van 2021. In de Hofstad kwam het nimmer tot een doorbraak. Vorig seizoen werd Kuipers tijdens de tweede seizoenshelft verhuurd aan Emmen. Over de eventuele afkoopsom of ontbinding van het contract wordt niets bekendgemaakt.

Populair

Naast Kuipers gaat ook Kevin van Kippersluis spelen voor Persib Bandung. De club heeft de Nederlander Robert Alberts als trainer en is immens populair in eigen land kijkende naar het aantal volgers op social media.

Op Facebook heeft de club 9,8 miljoen volgers en via Instagram 3,3 miljoen. Persib Bandung is van eigenaar Erick Thohir die ook de grote baas is bij het Italiaanse Internazionale. De competitie in Indonesië, Liga 1, is momenteel in volle gang. Persib Bandung staat elfde met vijftien punten uit veertien wedstrijden.

Beluister hier de voetbalpodcast van De Limburger:

Video: De Limburger

Door Qasim Hakim

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen