Witheet PAOK eist dat arbitrage wordt gestraft en hekelt ‘racistische’ Sierd de Vos

Bron © AD

PAOK was het woensdagavond maar zelden eens met de Engelse arbitrage. Afbeelding: BSR Agency

Dat PAOK niet te spreken was over de de arbitrage in het duel met Ajax dinsdagavond was al duidelijk, maar de Griekse topclub eist dat scheidsrechter Craig Pawson wordt gestraft door de UEFA. PAOK spreekt van ‘schandelijke avond voor het Europese voetbal’ en hekelt de ‘racistische’ Sierd de Vos.

PAOK stelt op het officiële Instagramaccount dat de arbitrage woensdagavond grotendeels de uitkomst van de verloren wedstrijd tegen Ajax heeft bepaald. De Amsterdammers wonnen met 3-1 en kregen drie strafschoppen. De club uit Thessaloniki meent dat de UEFA in moet grijpen. ,,Wij zijn van mening dat de bond direct een straf uit moet delen. Een verklaring van de UEFA, ook is dat al laat, is het minimale. Wat ons betreft moet deze schandelijke avond voor het Europese voetbal worden onderzocht.”

Lees ook: Twitter gaat los op Sierd de Vos: ‘Ik had er gewoon zin in’

Ook Sierd de Vos krijgt er flink van langs. De Ziggo-commentator grapte dat ‘het slecht gaat met de Griekse economie’ en dat ontblote PAOK-fans ‘daarom geen kleren meer aanhebben’. PAOK kon er niet om lachen en noemt de opmerkingen ‘racistisch’ en ‘gevaarlijk’. Ook hielen de Grieken aan dat de Ziggo, de zender waar De Vos voor werkt, hoofdsponsor is van Ajax.

Beluister hier de laatste aflevering van de voetbalpodcast van De Limburger:

Video: De Limburger

Door Redactie

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen