Ierse piloten vergroten kopzorgen Ryanair

Bron © ANP

Afbeelding: EPA

De Ierse piloten van budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair gaan toch staken. Gesprekken tussen de pilotenvakbond en Ryanair liepen woensdag nergens op uit. De staking van de Ierse piloten staat gepland op 22 en 23 augustus. Daarmee vergroten ze de kopzorgen van de prijsvechter, want ook de Engelse piloten plannen een staking op die dag.

De Ierse piloten wilden dat Ryanair met een redelijk tegenbod voor een loonsverhoging zou komen. Dat bleef volgens de vliegers echter uit. Ryanair noemt de loonvoorstellen van de piloten op zijn beurt „onredelijk en onuitvoerbaar”. De maatschappij roept vakbond Forsa op met een nieuw, realistischer loonvoorstel te komen en terug te keren naar de onderhandelingstafel.

Lees ook: Ierse piloten bereid tot praten met Ryanair

Behalve de piloten in Ierland en Engeland, kondigde eerder ook al het cabinepersoneel in Spanje stakingen aan. Op alle dertien bases in dat land legt het cabinepersoneel tien dagen in september het werk neer, maakten ze bekend. Het cabinepersoneel is het oneens met de sluiting van twee bases van Ryanair op de Canarische eilanden.

Lees ook: Ryanair stapt naar de Hoge Raad vanwege opgelegde vergoedingsregeling

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →