Dood baby Fabian: man blijft langer vast, vrouw vrijgelaten

Afbeelding: Rob Oostwegel

De 34-jarige oppasouder die deze week opnieuw werd opgepakt in verband met de dood van baby Fabian in Brunssum, blijft zeker veertien dagen langer vastzitten.

Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald. De 32-jarige vrouw die eveneens werd aangehouden, is weer vrijgelaten. Zij blijft wel verdachte, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Rapport

De twee werden opnieuw opgepakt naar aanleiding van het definitieve rapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) over de toedracht van het overlijden van de vijf maanden oude baby. Wat daar precies in staat is niet bekendgemaakt.

Baby Fabian overleed in oktober 2017 na een bezoek aan de oppasouders. Hij werd onwel en stierf later in het ziekenhuis. Uit het eerste autopsierapport bleek het kind te zijn doodgeschud.

Lees ook: Overleden baby Fabian blijkt mishandeld

De twee zaten eerder al ruim twee maanden vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de baby. Ze ontkenden er iets mee te maken hebben.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen
Brunssum

Gemeenteberichten