Dumoulin bedankt Sunweb voor succesvolle samenwerking

In een tweet heeft Tom Dumoulin maandagochtend zijn dank uitgesproken aan Team Sunweb voor de jarenlange samenwerking. Aan het eind van dit seizoen komt daar na acht jaar een einde aan.

Dat werd maandagochtend bekend. Een vertrek van de Maastrichtenaar hing al langer in de lucht.

,,Het doet echt pijn om te vertrekken’’, zo reageert Dumoulin op de website van Sunweb. ,,Mijn hart ligt hier en we hebben samen geweldige dingen bereikt waar ik trots op ben. Ik heb met Team Sunweb bewezen dat het mogelijk is om een grote ronde te winnen met dit team en ik twijfel er niet aan dat ik dat weer met hen zou kunnen. Ik weet dat het gras niet altijd groener zal zijn dan bij Team Sunweb en ik wil benadrukken dat ik zonder hen nooit was gekomen waar ik vandaag ben.”

Dumoulin reed sinds 2012 voor de ploeg, die toen nog door het leven ging als Team Argos Shimano. In het shirt van Team Sunweb won hij twee jaar geleden de Ronde van Italië. Dumoulin werd vorig jaar tweede in de Ronde van Frankrijk en Giro. Hij won op de Olympische Spelen van 2016 zilver op de tijdrit. Een jaar later won hij in het Noorse Bergen de wereldtitel in de race tegen de klok.

Door Redactie