Brandweer bevrijdt meisje (9) uit wasmachine door benen in te smeren

Bron © AD

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP XTRA

De Brusselse brandweer kreeg zondagavond een opmerkelijke oproep: een 9-jarig meisje zat vast in de wasmachine in haar ouderlijk huis en moest met spoed worden bevrijd.

Volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw was het kind in de machine geklommen. Eerst gingen haar benen erin. Toen zij tot haar knieën in de trommel zat, kwam het meisje vast te zitten. Loskomen lukte niet meer, ook niet met de hulp van haar ouders, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Wasmiddel

De brandweermannen besloten de benen van het kind in te smeren met wasmiddel. Uiteindelijk slaagden zij er zo in het meisje te bevrijden zonder de wasmachine te hoeven demonteren.

Een arts onderzocht het kind ter plekke en stelde vast dat haar een ziekenhuisbezoek bespaard kon blijven. Waarom het meisje in de wasmachine kroop, is niet bekend.

Door Door Koen Van De Sype

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen