Video: Witte rook boven het Venrayse ziekenhuis

Geen enorme wolk, maar een meterslang wit ‘stoomlint’ dat een kwartier lang op het dak van het Venrayse ziekenhuis van VieCuri Medisch Centrum danste.

Daarmee is maandagmorgen de MRI-scanner van het ziekenhuis officieel uit gebruik gegaan. Door de uitschakeling nam de vloeibare helium in het apparaat de vorm van gas aan. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis viel de wolk boven het ziekenhuis reuze mee. Het ziekenhuis kondigde vorige week preventief aan dat de rookwolk zichtbaar zou zijn om te voorkomen dat er zorgen of paniek bij omwonenden en voorbijgangers zou ontstaan.

Levensduur

Het ziekenhuis in Venray neemt per 1 oktober een nieuwe MRI-scanner in gebruik. Die is volgens de woordvoerder veel sneller en preciezer dan de oude scanner, die aan het einde van de levensduur was. Voorlopig worden patiënten in een tijdelijke mobiele MRI-scanner gecontroleerd of kunnen ze daarvoor terecht in het ziekenhuis in Venlo.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Venray